ANKARA / MAMAK - Mamak Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1939 yılında bulunduğu semtin adını da alarak Mamak İlkokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır,

1947 yılında tek katlı 5 derslikli olarak tasarlanmış, fakat hızlı nüfus artışı, öğrenci yoğunluğu nedeniyle bir kat daha eklenerek 10 derslikli olarak tamamlanmıştır, 54 yıl eğitim faaliyetini bu şekilde sürdürmüştür.

Temmuz–1993 tarihinden itibaren  MLO' ya dönüştürülen 208 okuldan biri olmuştur. 1994–1995 öğretim yılından itibaren okulumuz hızla MLO faaliyetlerinin de desteğiyle yenilenme sürecine girmiştir. 1996 yılında, 1997 yılında onarımlar geçirmiştir. MLO standardına ulaşabilmek için öncelikli olarak ek bina ihtiyaç tespiti yapılmış, arsa temini, aplikasyon çalışmaları tamamlanarak yapım için 1998 yılında karar alınmış, 1999 yılında binaya başlanmış, aynı yıl tamamlanmıştır.Yeni binamızın tamamlanmasıyla birlikte eski binamız büyük onarımdan geçirilerek, iki bina bir tüp geçitle birbirine bağlanmıştır.

Bakanlığımızın 4+4+4 kararından sonra okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılından bu tarafa ortaokul olarak hizmete devam etmektedir.

2016/2017  Öğretim Yılında okulumuzun A Blok binası Şehit Ayhan Keleş İmam Hatip Okulu  olarak dönüştürlmüş olup,B Blokta Mamak Ortaokulu olarak eğitim Öğretim faaliyetlerine devam etmektir. Sabah ve öğlenci olmak üzere 2 şubede Ana Sınıfı eğitimi, 16 şubede tam gün  ortaokul  eğitimi verilmektedir.Toplamda 18 şubede 479 öğrenci ve 34 öğretmen,2 idareci, 1 memur, 1 işkur çalışanı,olmak üzere toplam 38 personel ile eğitim öğretime devam etmektedir.

VİZYONUMUZ,Çağdaş yeniliklere açık,geçmişini bilen,geleceğini ona göre belirleyen, üretim çeşitlerini artıran, üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.

MİSYONUMUZ,

Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak yetiştirilmelerini,

Öğrencilerin gelişen teknolojiyi yakından izlemelerini,

Öğrencilerimiz tarafından kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını,

Öğrencilerimizin iş ve hizmet sektörüne uygun, üretken bireyler haline gelmelerini sağlamaktır.

Yayın: 03.07.2013 - Güncelleme: 26.09.2023 11:49 - Görüntülenme: 2741